Werkboek 'Stevig staan in je ouderschap'

Stevig staan in je ouderschap, dat is wat iedere ouder wil. Soms valt het niet mee om vast te houden aan wat jij belangrijk vindt en aan je kinderen mee wilt geven. Zeker met opgroeiende pubers en adolescenten in huis kunnen de spanningen hoog oplopen. Hun gedrag kan opstandig en uitdagend zijn en soms ook ronduit ontoelaatbaar. Dat vraagt om duidelijk stelling nemen. Maar hoe doe je dat zonder afbreuk te doen aan een prettig en ontspannen contact?

Van onmacht naar kracht

De methode geweldloos verzet verbindt net als een brug twee belangrijke pijlers in het ouderschap, omgaan met onacceptabel gedrag en het hebben van een betekenisvolle relatie met je kind. Soms lijkt dit haast onverenigbaar, maar het kan wel!
In dit werkboek lees je alles wat je als ouder wilt weten over deze aanpak en hoe je het in je gezin kan toepassen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We gebruiken voorbeelden, geven tips en stellen vragen die leiden tot verdere reflectie en inzichten.

Toepasbaar binnen het sociaal domein

Dit werkboek is goed bruikbaar voor jeugd- en gezinsprofessionals die werken in gezinnen waar ouders zich geen raad meer weten met het gedrag van hun kinderen. Voor hen is het werkboek een leidraad om constructief met ouders aan de slag te gaan.
Het geweldloos verzet biedt een uniek perspectief naast andere bestaande methodieken. Het bevat elementen van de systeemtheorie en de hechtingstheorie, maar richt zich niet op verdere analyse of verklaringen, De focus ligt op invloedrijk en krachtig ouderschap, milde begrenzing, verzoening en verbondenheid.

Kosten

Het werkboek kost € 25,- per stuk. De verzendkosten binnen Nederland zijn € 4,95. Naar België zijn de verzendkosten € 9,40.

Log in